Telemarkher

Velkommen!

Velkommen til Telemarkher. En møteplass, kalender og arena for diskusjon på saker på TA.no og meningsutveksling mellom mennesker i Telemark. Velkommen med debattinnlegg og meninger, bilder eller kommentarer. Hilsen Ove, Veronica, Anders og Per.

Dette bør du få med deg

Sjekk TA-bloggen for innlegg, kommentarer og meningsytringer. Bli med i diskusjonen!

Sjekk Reisefeber. Super sone for deg som liker å reise!

Skikkelig telemarkspatriot? Her kan du dyrke verdens fineste fylke

7562 medlemmer

Se alle

Telemarkher er en sone på Origo.

Annonse

Aktive samtaler i vår region

Et innlegg av Ove M.
4
Et innlegg av Ove M.
4
Et innlegg av Ove M.
1
Et innlegg av Herdis M.
3

Velkommen!

Alle som ønsker det kan opprette en sone på Origo. Her viser vi et utvalg av nye bidrag fra soner i vår region.

Exclamation_desat_24

1 mai 2015 er over og på Skotfoss fylte de igjen opp skoleplassen.

1 mai, like mye folk fra år til år. Nesten så en tror at bildene er kopiert? Her er noen fra folkefesten i år. Er det kakene til Skolemusikken eller er det talen som trekker folk? Årets russ foretrakk kaken. Selv med langhelg fylte Skotfoss beboerne skoleplassen. Men det er ikke bare NSB som har forsinkelser, toget på Skotfoss ble også litt forsinket i år. Det var godt planlagt av veteranbilene, som kom i en uendelig rekke krusende over et fylt torg. På Skotfoss får en til alt, fine var de i glinsende krom. Vell blåst.

Bildeserie med 14 bilder bla ved å trykke på pilene
Exclamation_desat_24

Hval Sjokolade igjen med fallende omsetning og underskudd

30. april 2015 var det tid for årets generalforsamling. I overkant av halvparten av alle aksjene var representert i forsamlingen som ble avholdt i selskapets lokaler i Sandefjord. Styreformannen Vidar Ullenrød kunne rapportere om fallende omsetning og et negativ resultat.

Exclamation_desat_24

EIK Tønsberg foran ”skjemaet”?

Etter å ha spilt fra og med 2001 sesongen og til dags dato på tredje nivå har klubben nå ”bestemt seg for” i løpet av de nærmeste årene å nå nest høyeste nivå, førstedivisjon. I 2008 var man så nær som overhode mulig. Vi ser allerede tegn på at man på ny er i god rute og håpet lever igjen.

Exclamation_desat_24

Nei til skjenking på danskebåten!

Exclamation_desat_24

Vestre Porsgrunn kirke

Porsgrunn vokste frem som ladested under Skien og fikk bystatus (kjøpstadsrettigheter) i 1807. Kirkemessig sognet Vestsiden til Solum prestegjeld, mens Østsiden sognet til Eidanger prestegjeld, før de to ble utskilt i et eget prestegjeld ved årsskiftet 1763-64. Like før ble det oppført kirke begge steder. Vestre Porsgrunn hadde da hatt kirkegård siden 1690, og et lite tømret hus på kirkegården regnes gjerne som en forløper til kirken. Det lille kapellet ble også brukt til prekener, og i 1722 ble det avløst av et nytt.

Exclamation_desat_24

Are Holen 70 år.

Are Holen,Acems grunnlegger og mannen bak Norsk Yogaskole fyller 70 år.Dette blir behørig omtalt i Dyade nr 2/15 med tittelen “Stillhetens stemme”.Are Holen har hatt en kapasitet utenom det vanlige.Han er professor i medisinske adferdsfag,psykiater,gruppeterapaut,vegetarisk kokk(har holdt mange vegetariske kokekurs.)Innen fagmiljøet er han spesielt kjent for utviklingen av RITS,en samtalebasert bearbeidelsesmetode for personer utsatt for traumatiske hendelser.(Han bidro vesentlig ved Alexander Kielland ulykken,Estoniaulykken og angrepet på World trade senter i det terapautiske etterarbeide).Ved Utøya-massakren var han en av to sakkyndige som i retten redegjorde for ettervirkninger for ofre og pårørende.

Exclamation_desat_24

Porsgrunn frikirke

Porsgrunn frikirke er tilsluttet Den evangelisk-lutherske frikirke (nettsted her). Kirkebygget ligger (eller står) i Norrønagata 1 på Vestsiden i Porsgrunn by.

Exclamation_desat_24

Evangeliehuset Porsgrunn

Evangeliehuset i Porsgrunn huser en pinsemenighet av en viss størrelse. Ifølge pinsebevegelsens nettsted har den 891 medlemmer med stort og smått (vanligvis inndelt i kategoriene medlemmer og tilhørige, dvs. barn av døpte medlemmer). Ingen av nettstedene sier særlig mye om byggets eller menighetens historie.

Exclamation_desat_24

Porsgrunn misjonskirke

Porsgrunn misjonskirke huser en menighet som er tilsluttet Det norske misjonsforbund (nettsted her). Menigheten har ifølge en tidligere versjon av oppslagssiden hos forbundet 112 medlemmer. Kirken er like i nærheten av Vestre Porsgrunn kirke.

Exclamation_desat_24

Herøya kirke

Det er naturligvis Norsk Hydros fabrikkanlegg som har skapt befolkningsøkning ved Herøya og etterhvert ført til kirkebygging. Hydro gav da også tomt til kirken — på Kirkehaugen — og bidro til finansieringen. Området sognet opprinnelig til Eidanger. Hydro skal ha hatt kirkeplaner på gang allerede da fabrikken ble anlagt i 1928-29, men først i 1951 ble det fart i sakene, og en kirkeforening ble dannet. Kirken ble tegnet av Helge Abrahamsen og Hans Grinde og ble innviet den 27. august 1957. Sognet kalles Klevstrand og er felles med Stridsklev kirke.

Exclamation_desat_24

Elim Høydalsmo

Elim Høydalsmo er like ved Shell-stasjonen langs E134Høydalsmo (Tokke kommune). Her holder den lokale pinsemenigheten til, ifølge en oppslagsside hos Vesttelemark.com. Det ser imidlertid ikke ut til å være noe skilt på bygget ut mot europaveien.

Exclamation_desat_24

Østre Porsgrunn kirke

Østre Porsgrunn kirke ble påtent og brant ned natt til 11. april 2011. I skrivende stund er ingen ny kirke bygget på stedet, men diskusjonen om hva som skal bygges, startet rett etter brannen. La oss se litt på hva som gikk tapt.

Exclamation_desat_24

Høyere aldersgrense på danskebåten!

Det er blitt altfor mange unge mennesker på danskebåten som ikke klarer å oppføre seg. Det er på tide at man strammer inn reglene og hindrer disse bråkmakerne fra å komme om bord. Det bør være en mye høyere aldersgrense for å reise med fergen enn i dag!

Exclamation_desat_24

1. mai-ritualer

Det er lett å rakke ned på ritualer. Spesielt ritualer man ikke liker. Motstandere ønsker jo gjerne å gjøre andres ritualer lite verdt. Nedsnakke dem. Ateister mener kanskje det er meningsløst å gå i kirken på julaften. Båtfolk synes kanskje at den rituelle siste skituren på fjellet etter påske er helt fjern. Og folk som er negativt til alt på venstresiden på den politiske aksen forakter, vet jeg, 1. maifeiringen. Jeg har til og med sett det på nært hold da en kar slapp ganske ustyrlige hester ut i gaten akkurat i det det beskjedne 1.mai-toget gikk forbi.

Exclamation_desat_24

2.40 med snø inn i mai

Jeg husker det som det skulle vært i går.

Plakaten

Vet du hva som skjer i Telemark framover?

Del det med oss andre her, spre det til dine bekjente og få det på plakaten i papiravisa!

Ikke vent på papiravisa, registrer når du vet hva som skjer. Det er bare å være ute i god tid og skape engasjement!

Se hele kalenderen

Mest anbefalt denne uken

onsdag 6. mai kl. 18.00 Fleirbrukshuset, Treungen
Utdrag frå Bygdekinoen Filmfakta Premiere: 27.03.2015 Originaltittel: Asterix: Le domaine des dieux Genre: Animasjon Regi: Louis Clichy, Alexandre Astier Nasjonalitet: Frankrike Språk: Norsk Lengde: 1 t. 25 min. Sensur: Alle Begrunnelse: D… Les hele

Pågår for tiden

Kampsaker

«Er det behov for en jernbanelinje mellom Larvik og Porsgrunn?»

Ta standpunkt!
3 er positive
1 er kritisk

«Kan du tenke deg å gå ned i lønn for et bedre miljø og mindre forskjell mellom fattige og rike land?»

User_128x128
Ta standpunkt!
2 er positive
1 er kritisk

«Hva mener du om å bruke penger på bedre sykkelstier her i Grenland?»

Ta standpunkt!
1 er positiv
1 er kritisk

Soner i vår region

Alle som ønsker det kan opprette en sone på Origo. Her viser vi et utvalg av soner. Opprett din egen sone

Soner fra Telemarkher

Soner vi anbefaler