Telemarkher

Velkommen!

Velkommen til Telemarkher. En møteplass, kalender og arena for diskusjon på saker på TA.no og meningsutveksling mellom mennesker i Telemark. Velkommen med debattinnlegg og meninger, bilder eller kommentarer. Hilsen Ove, Veronica, Anders og Per.

Dette bør du få med deg

Sjekk TA-bloggen for innlegg, kommentarer og meningsytringer. Bli med i diskusjonen!

Sjekk Reisefeber. Super sone for deg som liker å reise!

Skikkelig telemarkspatriot? Her kan du dyrke verdens fineste fylke

7455 medlemmer

Se alle

Telemarkher er en sone på Origo.

Annonse

Aktive samtaler i vår region

Et innlegg av Ove M.
1
Et innlegg av Ove M.
3
Et innlegg av Ove M.
3
Et innlegg av vidar t.
12032

Velkommen!

Alle som ønsker det kan opprette en sone på Origo. Her viser vi et utvalg av nye bidrag fra soner i vår region.

Exclamation_desat_24

Militære alternativer i Syria?

Sverre Diesen tidligere forsvarsjef har i Aftenposten lørdag 12 juni en interessant kronikk om dette tema.Hans konklusjon er at enten om Vesten fjerner Assad eller forholder seg passiv i Syria,er faren stor for at ekstremisme og terrorisme får nytt fotfeste i regionen.Fjerne Assad:Det er hva Vesten gjorde i Libya.Man overlot arenaen etter fjerning av Ghadaffi til ulike rivaliserende libyske militsgrupper.Nå truer anarki og destabilisering av hele regionen og folk i Libya har det neppe noe bedre nå?!.Det samme tror Diesen vil skje i Syria om en fjerner Assad og overlater landet til små og store opprørsgrupper som så kan slåss om makten seg imellom.Det syriske folket får det neppe noe bedre da heller.Hvis vi forholder oss passive,er det gode muligheter for at Syria blir en “failed state”-et nytt Somalia der de ekstreme islamistiske gruppene kan komme og gå som de vil.Da vil ekstremisme og terrorisme få et nytt fotfeste,denne gangen på dørstokken til Natomedlemslandet Tyrkia og vegg i vegg med Israel.Med uante konsekvenser.

Exclamation_desat_24

Best i verden!

Temaet er ikke egentlig funnet fram fordi dette er datoen for Norges første landskamp i fotball. (Den ble spilt i 1908 og Norge tapte 11-3 for Sverige). Heller ikke fordi vi nå har den viktigste fotballkampen i verden rett foran nesetippen når Argentina skal prøve å slå Tyskland i VM-finalen i morgen.

Exclamation_desat_24

Intervju med Donaldismens far Jon Gisle.

Publisert september 13, 2007 av oyvindholen

Exclamation_desat_24

Donaldbladets historie og litt til.

Donald Ducks historie.

Exclamation_desat_24

Svært forsinket pappaperm med tilbakevirkende kraft

Endelig er fredagen her.

Exclamation_desat_24

Enda mere Donaldisme.Donald og Skrue.1990-årene.

Hvem er egentlig Donald?Har han foreldre,barn-hva jobber han med?Urdonaldismen der Donald er den dominerende person mener Gisle går fra 1948-1952,men foreligger også i enkelte fortellinger senere så sent som 1963.Utseendet til Donald i urdonaldismen skiller seg ganske klart ut fra senere tiders Donald.Til å beskrive utseendet bruker man et geometrisk forholdstall RLK den såkalte rostritudekvotient.RLK er forholdstallet mellom nebblengde og hodehøyde etter nærmere beskrivelser.I urdonaldismen er RLK meget høy dvs nebblengde er lang i forhold til hodehøyde som gjør pannen lav.Dette understreker noen av de viktigste egenskapene til Donald nemlig at han er dum.Nebbet virker som et hakkeredskap noe som understreker Donalds hissighet i urdonaldismen.Det nedoverpekende nebbet gir han et trist og sympativekkende utseende.Høy RLK formodes å appelere til motstridende følelser av sym- og antipati hos leseren.En annen donaldist Jan Bjurgren har oppfunnet en annen geometrisk størrelse som ekspertene kaller cervicialtitudekvotienten forkortet CAK.Det er forholdet mellom hals og hode hos Donald. Høy CAK i urdonaldismen blir tolket som Donalds nysgjerrighet;han strekker hals.Det gir også et visst inntrykk av arroganse-en påfallende egenskap hos den urdonaldistiske Donald.Urdonaldismen gjør Donald til en evig taper.Han er en tragisk figur.Han prøver stadig på nytt.Dette til forskjell fra tidlig klassisk Donald der han er gjennomfrustrert .Men overraskelser skjer der Donald kan være lur.I nr 5/1954 lover Donald aldri å bli sint og guttene utnytter dette ved å drukne Donalds frimerkesamling i karamellsaus.Donald blir helt fortvilet,men finner en løsning.Han juler opp guttene med et smil om munnen.

Exclamation_desat_24

Harry lottovinner?

I går leste jeg i Aftenposten et «Åpent brev til svensk venstreside».

Exclamation_desat_24

Mer om Donaldisme.

Jon Gisles bok om Donaldismen går fra første nummer i 1948 til 1973.Donald eksisterer som vi vet fortsatt og jeg skal prøve og finne menneskesyn og holdninger til Donald fra 1973 og frem til i dag ved å analysere litterært ulike numre i denne epoke:Vi begynner med Donald Store sommershow fra 1973.

Exclamation_desat_24

Keivhendt eller skeiv sigøyner?

Nylig hadde Språkrådet en artikkel om ordbruken når det gjaldt, hva skal man si, delikate problemstillinger her en dag under tittelen «Pene piker sier ikke døvetolk».

Exclamation_desat_24

Donaldisme,samleri og vitenskap.

Ingen tvil om at Donald har blitt populært som samleobjekt.Scanfil har hatt en egen spalte for Donald på hver auksjon de siste årene.Perfekte eks. fins nesten ikke av de første numrene(Første nummer på norsk kom første januar 1948).Gode eks. av nummer en er sett helt oppe i 20000kr.Gode enkeltnumre før 1950 kan gå opp til 5-10000kr,mens enkeltnumre fra 1950 årene kan gå fra 500-4000kr avhengig av numre og kvalitet.Også numre fra 1960 årene er godt betalt,men da er det gjerne hele årganger som blir tilbydd.

Exclamation_desat_24

Israels flagg,i malmø!

En 38-åring i Malmö ble utsatt for grov mishandling etter at han hengte opp et Israel-flagg i vinduet i leiligheten sin i Malmö. Først ble vinduet hans knust. Da han gikk ut på gaten ble han overfalt av flere personer.

Exclamation_desat_24

Side tre i TA - tirsdag 8. juli 2014

Exclamation_desat_24

Samle frimerker

FRIMERKESAMLING – EN MANGFOLDIG HOBBY

Exclamation_desat_24

Ja til alle kortspill – også blackjack!

Exclamation_desat_24

..om litt er kaffen klar..

Det er noe med juli-modusen som er attraktiv og tiltrekkende, selv for oss som jobber i juli.

Plakaten

Vet du hva som skjer i Telemark framover?

Del det med oss andre her, spre det til dine bekjente og få det på plakaten i papiravisa!

Ikke vent på papiravisa, registrer når du vet hva som skjer. Det er bare å være ute i god tid og skape engasjement!

Se hele kalenderen

Mest anbefalt denne uken

torsdag 17. juli kl. 19.00 Brekkeparken
ELLY Opplev det glitrende sangtalentet Ellen Marie Løkslid fra bluesbyen Notodden! Den 24 år gamle Løkslid har en modenhet vi sjelden hører fra så unge musikere. Med seg har hun bl.a. gitarhelten Bjørn Klakegg fra Skien. ”To Somewhere Peaceful” er f… Les hele

Kampsaker

«Er det behov for en jernbanelinje mellom Larvik og Porsgrunn?»

Ta standpunkt!
2 er positive
1 er kritisk

«Kan du tenke deg å gå ned i lønn for et bedre miljø og mindre forskjell mellom fattige og rike land?»

User_128x128
Ta standpunkt!
2 er positive
1 er kritisk

«Hva mener du om å bruke penger på bedre sykkelstier her i Grenland?»

Ta standpunkt!
1 er positiv
1 er kritisk

Soner i vår region

Alle som ønsker det kan opprette en sone på Origo. Her viser vi et utvalg av soner. Opprett din egen sone

Soner fra Telemarkher

Soner vi anbefaler