Folkia forbrukslån

Folkia forbrukslån

Folkia er en del av Folkefinans AS og driver primært med forbrukslån. Selskapet er et norsk finans- og kredittselskap, og har i dag utlån i det meste av Skandinavia samt Estland. Folkia ble stiftet i 2007 og har i snart ti år tilbudt finansielle tjenester til private. Folkefinans, som er hovedselskapet, ble etablert for å tilby mindre lån uten sikkerhet og være et komplement til eksisterende finansieringsselskaper. Det er mulig å søke om små lån hos Folkia på inntil kr 20 000, få søknaden behandlet samme dag samt få lånet utbetalt dagen etter. Det gir deg som mulig kunde en sikkerhet for at du får et kjapt svar og kan disponere et eventuelt lån innen kort tid.

Hvorfor ta opp et forbrukslån med kort nedbetalingstid?

Det kan være mange ulike grunner til å søke om et forbrukslån. Mange opplever å komme i en situasjon hvor de trenger penger kjapt, ofte fordi det har dukket opp en ekstraregning som må betales. Skal bilen på verksted, så er det nødvendig å få reparasjonen gjort fort og regningen må ofte betales på stedet. Siden det er vanskelig å unnvære bilen, blir det kanskje nødvendig med et lån. Har du ikke en liten oppsparing eller får du ikke lønn før om tre uker, så er et forbrukslån løsningen de fleste velger.

Lånene hos Folkia er som vanlige forbrukslån, og det er ingen som blander seg opp i hva du skal bruke lånet til. Men et lån hos Folkia er primært beregnet for dem som får et midlertidig behov og lånene har derfor en kort nedbetalingstid. Den lengste nedbetalingstiden er på tolv måneder og gjelder lån på mer enn kr 13 000. Trenger du et mindre lån på kr 8 000, så må dette betales tilbake innen seks måneder. Fordelen er at du slipper med en relativt liten rentekostnad, får løst problemet ditt og blir ferdig med lånet på kort tid.

Betingelser som følger lånet

Du kan låne mellom kr 1000 og kr 20 000 hos Folkia og lånene må betales tilbake innen tolv måneder. På nettsiden til banken kan du se hvor mye et lån vil koste deg hver måned, hvor lang tid du kan bruke på nedbetalingen samt den reelle rentekostnaden. Det er ingen hemmelighet at renten er høy på slike små lån og det er derfor viktig ikke å se seg blind på rentesatsene, men i stedet se på selve lånekostnaden. Låner du kr 10 000, må du betale lånet tilbake innen seks måneder og betale en samlet rente på kr. 1968. Dette gir en høy effektiv rente, men selve kostnaden er på kr 1968 og det er prisen for å få løst behovet ditt. Utover renten må du betale et gebyr for opprettelse av lånet. Dette gebyret er på kr 350.

Søke om lån

Du søker om lån på nettsiden til Folkia. Søknaden blir behandlet raskt og du vil få svar innen et par timer. Blir den godkjent, vil du få tilsendt lånedokumenter og betingelser på mail. Les gjennom disse og kan du akseptere vilkårene på lånet signerer du med din BankID. Din BankID er med på å sikre at Folkia utbetaler pengene til riktig person og du er sikret at ingen andre kan ta opp gjeld i ditt navn. Så snart dine signerte lånedokumenter har blitt godkjent av Folkia, blir lånet utbetalt til bankkontoen din.

Comments are closed.